Afdrukken

Alternatieve technieken

Er zijn situaties waarin het uitvoeren van een reiniging niet mogelijk is of niet zinvol. In dat geval kan een alternatieve techniek worden toegepast. De technieken die Kalsbeek hiervoor inzet zijn UF, en de Ecapro.

Alternatieve technieken kunnen ook toegepast worden als blijkt dat een installatie onvoldoende beheersbaar is. Bij het toepassen van alternatieve technieken dient de 'ladder van VROM' in acht te worden genomen. Tevens is het belangrijk dat een toegepaste alternatieve techniek aan de juiste certificeringen voldoet. Beide technieken die Kalsbeek aanbieden beschikken over de vereiste certificeringen (BRL K-14010 en voor de Ecapro aangevuld met het CTGB certifcaat).

Ultrafiltratie

ultrafiltratie

Door middel van ultrafiltratie worden bacteriën (dus ook Legionella), virussen en zwevende stoffen verwijderd uit het drinkwater. Het filter verwijdert stoffen tot een grootte van 0,015 μm uit het drinkwater. De Point-of-Entry toepassingen zijn met name geschikt voor (drink)watersystemen en als voorbehandeling voor koeltoren of luchtbevochtiging en worden direct na de watermeter geplaatst.

De voordelen bestaan in de eerste plaats uit een betere borging van gezondheidsrisico's. Daarnaast bespaart u op de kosten (geen Legionellareinigingen, geen thermische desinfectie) en is het systeem bijzonder onderhoudsvriendelijk.

De Ultrafiltrartiesystemen die wij aanbieden zijn BRL K-14010 gecertificeerd. Hiermee is de kwaliteit en de continuïteit van het produkt gewaarborgd.  

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met uw adviseur of accountmanager. Naast de levering en plaatsing van dit systeem kunt u uiteraard ook het onderhoud door Kalsbeek uit laten voeren. Bij plaatsing van een ultrafiltratie systeem op point-of-entry is een chemische reiniging noodzakelijk.

Voor meer informatie zie:

Leaflet 'Ultrafiltratie'

Ecapro

Ecapro_fotoEcapro is gebaseerd op anodische oxidatie, waarbij uit water en uit een kleine hoeveelheid zout desinfectants wordt geproduceerd. Dit wordt toegevoegd aan het water.

Naast het afdoden van de zich in het water bevindende kiemen wordt ook de biofilm in een systeem afgebroken. Resultaat is een systeem waar geen voedingsbodem voor Legionella aanwezig is.

De Ecapro is goedgekeurd door het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) en is BRL K-14010 gecertificeerd.  De Ecapro is hiermee het eerste anodische oxidatie systeem dat toegepast mag worden om Legionella te bestrijden in drinkwaterinstallaties voor prioritaire instellingen. Voor meer informatie zie: 

Leaflet 'Ecapro, veilig water in de zorg' specifiek voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Leaflet 'Ecapro, veilig water voor uw gasten' specifiek voor de recreatieve sector Leaflet 'Ecapro, het Legionellaveilig beheren van koeltorens'

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.