Artikelen

Afdrukken

Ultrafiltratie beschermt sporters

alfa15 februari 2012 - Zoals zoveel sportaccommodaties had de topsporthal van het Alfa-college tot voor kort te kampen met steeds terugkerende Legionellabesmettingen.

Een doorn in het oog van Henk Wieringa, projectmedewerker huisvesting van het Alfa-college. De besmettingen baarden Henk veel zorgen. Henk vindt dat de topsporthal een aangename accommodatie moet zijn waar een sporter, tussen alle moderne faciliteiten, veilig zijn sport kan beoefenen. Vandaar dat er eind 2011 door Kalsbeek een ultrafiltratie-systeem is geplaatst, dat de Legionellabacterie buiten de deur moet houden.

"Ultrafiltratie brengt ons in eerste plaatst gemoedsrust. Wij bieden zo optimale bescherming aan onze sporters. Een gezonde omgeving waarin zij gerust kunnen douchen", geeft Henk aan. "Daarnaast verlost het ons van een intensieve beheerslast". Het nieuwe systeem scheelt Hans Mossel, de collega van Henk die belast is met het beheer en onderhoud, zeker een uur per dag.

LBFKEen bijkomend voordeel is dat er geen thermische desinfectie meer uitgevoerd hoeft te worden. Dit zorgt voor een flinke besparing op de energie– en waterkosten. Zeker als je weet dat de topsporthal over tien douchegroepen beschikt en er ongeveer 500 liter water per douchegroep per week nodig was om de thermische desinfectie uit te voeren.

Henk schat dat deze investering zich binnen twee jaar alweer heeft terugverdiend. "En misschien wel al eerder", geeft hij aan. "Helemaal als je je realiseert dat er ook geen reinigingen meer uitgevoerd hoeven te worden." 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van ultrafiltratie voor uw locatie? Neem dan contact op met uw accountmanager of adviseur.

Produktinformatie ultrafiltratie
Case Topsporthal Alfa-college

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.