Artikelen

Afdrukken

Ecapro bijna in bezit van CTGB goedgekeuring

ecapro_bijna_ctgb16 maart 2012 - Een milieuvriendelijke en effectieve manier van Legionella bestrijding in de volgende fase. Uiterlijk eind april wordt de Ctgb-goedkeuring voor de Ecapro verwacht. Goedkeuring door het Ctgb betekent dat de Ecapro officieel toegepast kan worden bij de bestrijding van Legionella in drinkwatersystemen.

Momenteel wordt de Ecapro (voorheen bekend als MicronoX) al veel ingezet voor Legionellapreventie bij koeltoerens.

De Ecapro bestrijdt effectief en op milieuvriendelijke wijze microbiologische verontreiniging (waaronder Legionella) in drink- en koelwatersystemen. Kalsbeek heeft vanaf 2005 veel ervaring opgedaan met de voorlopers, de MicronoX en de Ecaflow. Kalsbeek heeft een grote bijdrage geleverd in de ontwikkeling van dit systeem en heeft in 2010 besloten om de verdere ontwikkeling van het systeem onder te brengen bij een gespecialiseerd bedrijf: SKW Biosystems B.V.

Met Ecapro bespaart u op energie en is een biocide (in een koeltoren) overbodig. Hierdoor is het veilig voor mens en milieu. Wij vertellen u graag over de voordelen van Ecapro in uw watersysteem.

Wat houdt de Ecapro technology in? 
Ecapro systemen produceren contune in situ een desinfectants (Anoxyl) met een sterk antimicrobieel vermogen. Deze techniek bestrijdt op een zeer effectieve manier de groei van Legionella en andere micro-organismen in een drinkwaterinstallatie.

De Ecapro technlogy is een uniek proces van anodische oxidatie, dat een krachtig, milieuvriendelijk en volleidg veilig desinfectants produceert: Onderchlorigzuur of HOCl. Anoxyl is PH-neutraal, niet-toxisch en niet schadelijk voor mens en dier, terwijl het 100% effectief is tegen schadelijke micro-organismen. Anoxyl wordt op locatie geproduceerd door middel van elektrolyse uit leidingwater met toevoeging van natrium- of kaliumchloride (pekelwater). Anoxyl vervalt na verloop van tijd tot een niet-toxisch zwakke zoutoplossing.

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.