Artikelen

Afdrukken

Legionellapreventie publieksevenementen

publiek229 juni 2012 - De komende zomermaanden worden er weer diverse publieksevenementen georganiseerd. 

Hoe zit het eigenlijk met de Legionellapreventie tijdens deze evenementen? Wie is hier verantwoordelijk voor en welke maatregelen dienen er genomen te worden?

De verantwoordelijkheid voor het opstellen van een risico-inventaristatie en het uitvoeren van Legionellapreventie ligt bij de organisator/eigenaar van het evenement.

Er dient gekeken te worden of er tijdens het evenement sprake is van waterverneveling (bijvoorbeeld douches of fonteinen).

Wanneer deze vernevelende punten onderdeel zijn van een bestaande leidingwaterinstallatie is Legionellapreventie verplicht op het moment dat dit een prioritaire installatie betreft (zoals een zwembad, zorginstelling, hotel, camping etc.) Ook wanneer deze vervevelende punten onderdeel zijn van een tijdelijke leidingwaterinstallatie zijn er preventieve maatregelen noodzakelijk. 

Uiteraard kan Kalsbeek u adviseren en ondersteunen in de Legionellapreventie tijdens uw publieksevenement.  

De GGD/gemeente is als toezichthouder belast met Legionellapreventie bij publieksevenementen. De gemeente neemt regels rondom Legionellapreventie vaak al op in de evenementenvergunning.

 

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.