Artikelen

Afdrukken

Legionella en uw vakantie

vakantie_legionella10 juli 2012 - De vakantietijd is inmiddels in volle gang. In zuid en midden nederland zijn de schoolvakanties al begonnen en gaat de reis vaak naar het buitenland.

Helaas kunt u ook in andere landen besmet raken met de 'veteranenziekte'. 

Het advies is om in elk geval dezelfde maatregelen te nemen als in Nederland om besmetting met de Legionellabacterie te verkleinen. Indien u bij terugkomst ziekteverschijnselen heeft, dient u direct contact op te nemen met de huisarts.

In de meeste Europese landen zijn voorzorgsmaatregelen tegen Legionellagroei in de wetgeving opgenomen, maar nog niet in alle buitenlandse hotels worden voldoende maatregelen genomen om de groei van de Legionellabacterie daadwerkelijk te voorkomen. Onlangs zijn er nog zes Vlaamse toeristen besmet geraakt in een Spaans hotel. Het blijft dus zorg alert te zijn om besmetting met de Legionellabacterie te voorkomen.

Wat kunt u zelf doen?
U kunt het koude en warme water op uw vakantieverblijf minimaal vijf minuten spoelen voordat u het in gebruik neemt. Zorg er wel voor dat het water niet verneveld. Dit kunt u doen door een douchekop onder te dompelen in een emmer of het sproeistuk eraf te halen.

Bij twijfel over het watersysteem kunt u besluiten om geen gebruik te maken van de douches en/of airconditioning, informeren naar de getroffen maatregelen bij uw hotel/reisorganisatie of een ander hotel gaan zoeken.

We hopen dat deze korte tip uw bewustwording met betrekking tot Legionella vergroot. Zeker ook tijdens uw vakantie!

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.