Artikelen

Afdrukken

ILenT controleert B&B's

B&B12 december 2012 - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) heeft aangekondigd in december en januari te controleren of Bed & Breakfast-bedijven (B&B's) voldoen aan de regels voor legionellapreventie in hun drinkwater. B&B's vallen als ze onderdak bieden aan meer dan vijf gasten onder strengere regels ter voorkoming van legionellabesmettingen.

Zij dienen te beschikken over een actuele risico-inventarisatie en Legionella beheersplan, opgesteld door een BRL 6010 gecertificeerd bedrijf. Er dient twee maal per jaar monstername uitgevoerd te worden en de beheersmaatregelen dienen uitgevoerd te worden.

De inspectie zal bij overtredingen die in deze controle-actie worden aangetroffen in eerste instantie volstaan met een waarschuwing. In 2013 worden B&B's in het kader van legionellapreventie bezocht door de drinkwaterbedrijven. Wanneer bij die controles blijkt dat de zaken niet in orde zijn, zal de ILT sancties opleggen.

Wilt u weten of als B&B weten of u aan de wetgeving voldoet? Onze verkoop binnendienst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) helpt u hier graag mee verder.     

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.