Artikelen

Afdrukken

Handhaving Legionella efectiever

interview ivo10 juli 2013 - Ivo Demmers (directeur bedrijfsontwikkeling Kalsbeek) reageert vandaag in Waterforum op het pleidooi van de RIVM voor meer openheid over vakantieverblijven waar Legionella is aangetroffen. Ivo Demmers is blij met het initiatief, maar waarschuwt dat transparantie niet altijd het gewenste effect heeft.

"Niemand kan garanderen dat zijn systeem legionellavrij is. Ook niet als alle mogelijke maatregelen zijn getroffen. Het aantreffen van een besmetting kan betekenen dat iemand daarna alle mogelijke maatregelen heeft genomen om de besmetting te bestrijden en een nieuwe uitbraak te voorkomen. Het kan ook betekenen dat iemand de regels aan zijn laars lapt.

Met behulp van transparantie kun je geen onderscheid maken. Ik vind dat er te weinig wordt gedaan aan handhaving. Nu kan iemand voorafgaand aan een monstername zijn hele systeem met heet water doorspoelen en daarmee dus de resultaten positief beïnvloeden. Auditeren en onverwacht inspecteren levert naar mijn idee meer op dan transparantie", reageert Ivo Demmers voor Waterforum op het voorstel van het RIVM.

Lees hier het volledige artikel op de website van Waterforum.

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.