Artikelen

Afdrukken

Jaarverslag SODM

offshore sodm9 augustus 2013 - SodM (Staatstoezicht op de Mijnen) heeft haar jaarverslag 2012 gepubliceerd. Hierin wordt onder andere stil gestaan bij de preventie van Legionella besmettingen. Er wordt verwezen naar bepalingen uit de Drinkwaterwet.

Drinkwaterinstallaties op mijnbouwwerken dienen te worden bemonsterd op de aanwezigheid van de legionellabacterie. SodM kan dwangsommen opleggen als ondernemingen de regels overtreden.

Het SodM meldt dat er tijdens het verslagjaar 36 meldingen van overschrijding van de norm van 1.000 kve/l bij SodM zijn binnengekomen. Eén van de 36 overschrijdingen vond plaats in een koeltoren van een landlocatie. De overige 35 waren afkomstig van installaties offshore.

In 12 van deze gevallen werd Legionella aangetroffen in hogedruk reinigers. De betrokken ondernemingen hebben na constatering van Legionella maatregelen genomen die door gespecialiseerde laboratoria werden aanbevolen. Dit betrof veelal het thermisch doden van van de bacterie en het behandelen van de installatie door middel van een shock treatment. Ook zijn direct de betrokken werknemers geïnformeerd. Er hebben zich ten gevolge van bovengenoemde overschrijdingen geen gevallen van Legionella besmetting bij personen voorgedaan.  

Klik voor het volledige jaarverslag van SodM op deze link.

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.