Artikelen

Afdrukken

Tijdelijk beheersplan Legionella

digitaal tijdelijk-beheersplan22 april 2014 - Steeds vaker worden we betrokken in bouwbegeleidingstrajecten. Vaak zien we ook dat een installateur het leidingwatersysteem al tijdens de bouw op druk zet.

Het is vanaf dat moment belangrijk dat er een tijdelijk Legionella beheersplan wordt opgesteld. Omdat het gebouw nog niet in gebruik is, vindt er onvermijdelijk stilstand van water plaats. Hierdoor kan in de leidingen een biofilm ontstaan wat weer een voedingsbodem voor Legionella vormt. Het tijdelijke beheersplan Legionella is erop gericht om voldoende doorstroming in het water te houden.

T@pper blijkt ook in deze trajecten van toegevoegde waarde te zijn. Met name de flexibiliteit van dit digitale Legionella beheerssysteem heeft zich bewezen. Aangezien het gebouw nog in aanbouw is, kunnen er nog met regelmaat tappunten worden toegevoegd. Bijvoorbeeld doordat badkamers worden afgemonteerd. Deze punten kunnen in T@pper eenvoudig toegevoegd worden aan het tijdelijk beheersplan en meegenomen worden in de spoelcyclus. Als installateur bent u er op deze manier van verzekerd dat alle punten worden gespoeld. Tevens kunt u dit bij oplevering eenvoudig aantonen in het digitale systeem.

Wilt u meer weten over deze toepassing en bouwbegeleiding? Neem contact op met onze verkoop binnendienst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of uw adviseur/accountmanager.

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.