Artikelen

Afdrukken

Effect van Corrosie

effect corrosie11 december 2014 - In Offshore Visie, het medium voor de upstream olie-, gas-, duurzame-, petrochemische en baggerindustrie, kunt u deze maand lezen over de effecten van corrosie in gesloten watersystemen.

Jeroen van Nuil, potable and process water expert, benadrukt in dit artikel het belang van conditiegestuurde waterbehandeling om de levensduur van gesloten watersystemen te verlengen. Hierin zit hij ook een rol weggelegd voor nieuwe analysetechnieken, zoals de qPCR technologie, waardoor we in staat zijn om steeds meer inzage te krijgen in microbiologosche processen in watervoerende systemen.

Dit helpt volgens Jeroen bij het identificeren van corrosieproblemen, maar ook zeker bij de keuze van biocides en om de effecten daarvan te meten. In dit artikel wordt de qPCR technologie, onder andere aan de hand van een praktijkvoorbeeld, nader toegelicht door Herman de Vries van de firma Bioclear uit Groningen. Onze dank daarvoor!

Middels onderstaande link kunt u het artikel bekijken en de volledige digitale versie van Offshore Visie doorbladeren. http://issuu.com/offshorevisie/docs/ov62014/11?e=2622320/10489686

 

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.