Artikelen

Afdrukken

Samenwerking Dental Union

DentalUnion-Kalsbeek6 november 2015 - Kalsbeek zet haar expertise in ten behoeve van Mondzorgpraktijken en is een samenwerking aangegaan met Dental Union. Dental Union is specialist in tandtechnische en tandheelkundige materialen en installaties voor de tandartspraktijk en het tandtechnisch laboratorium. In dat kader zijn zij evenals Kalsbeek zeer begaan met de kwaliteit van water uit de behandelunit in Mondzorgpraktijken. 

"Mondzorgpraktijken werken dagelijks met water. Niet alleen om patiënten te laten spoelen, maar bijvoorbeeld ook voor het koelen van de instrumenten. Met name dit gebruik brengt mogelijke risico’s met zich mee voor patiënten, behandelaars en assisterend personeel. Studies tonen aan dat de waterkwaliteit in maar liefst 89% van de behandeleenheden zonder waterreinigingsinstallatie onvoldoende is. Bij behandeleenheden met een dergelijke installatie ligt dit percentage toch nog op 45%. Met alleen het (laten) testen van de waterkwaliteit is de mondzorgpraktijk er nog niet. Het nemen van de juiste maatregelen om de waterkwaliteit te beheersen is van zeer groot belang.

Om mondzorgpraktijken goed van dienst te kunnen zijn hebben Dental Union, toonaangevend leverancier van tandheelkundige materialen, en Kalsbeek BV, specialist op het gebied van waterbehandeling, Legionella en VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu), de handen ineen geslagen. Deze samenwerking staat garant voor een volledig geaccrediteerde verwerking van de watermonsters, een deskundig advies op maat en een snelle en deskundige oplossing van de problemen op watergebied binnen een mondzorgpraktijk.”

Voor meer informatie over deze samenwerking kunt u contact opnemen met Rogier Becker (Accountmanager Kalsbeek) op telefoonnummer 06 - 20 14 55 90 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dental Union heeft een magazine opgesteld voor Mondzorgpraktijken. Hierin staan ook de diensten waarin wordt samengewerkt met Kalsbeek opgenomen. Dit magazine is te benaderen via deze link. U vindt deze diensten terug onder het kopje 'waterkwaliteitsbeheersing'.

handshake

Op de foto wordt de samenwerking officieel bekrachtigd door Arjen Kempen (Algemeen Directeur Kalsbeek BV) en Marc Kastermans (Algemeen Directeur Dental Union).

 

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
   

Kalsbeek BV - Nederland

Postadres Postbus 680
  9400 AR ASSEN
   
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.