Artikelen

Afdrukken

Groenten- en Fruitverwerkende industrie

Groenten en fruitverwerkende industrie5 juli 2016 - Desinfectie van Water in de Groenten- en Fruitverwerkende industrie. Bij de verwerking van groenten en fruit zal bij het verwisselen van de verschillende producten in het produktieproces kruisbesmetting optreden. Dit betreft besmetting met bederf veroorzakende en pathogene micro-organismen. De gevolgen hiervan kunnen grote impact hebben op de consument. De bescherming van het product tegen microbiële contaminatie is dan ook van groot belang. 

Om kruisbesmetting te voorkomen is een goed reinigingsproces (van productiemachines) noodzakelijk. Een MicronoX installatie kan op een eenvoudige en onderhoudsvriendelijke wijze desinfectans aanmaken en het proceswater continu desinfecteren waardoor kruisbesmetting voorkomen wordt.

Kalsbeek heeft bij haar klant – een producent van verse sap en smoothie drinkproducten - een MicronoX desinfectie-installatie geplaatst voor het desinfecteren en schoonmaken van de productiemachines en leidingwerk, en het elimineren van deze kruisbesmettingen tijdens het verwisselen van de verschillende producten. Na een proefperiode van circa 4 maanden heeft de klant bevestigd zeer tevreden te zijn over de verkregen resultaten. Het probleem met kruisbesmetting is hierdoor volledig opgelost. 

MicronoX

De voordelen MicronoX in de Groenten- en Fruitverwerkende industrie:

  • Het voorkomen van kruisbesmettingen
  • Besparing van waterverbruik, en product- en/of productietijdverlies
  • Minder afwijkingen in het productieproces door een goed werkend reinigingssysteem
  • Tijdsbesparing van de schoonmaakprocessen
  • Het toegepaste desinfectant is milieuvriendelijker dan andere methoden

Wij zijn erg trots op deze toepassing bij onze klant en onze bijdrage aan de mooie producten die zij produceren. Heeft u met soortgelijke problematiek te maken en wilt u weten welke mogelijkheden er zijn?

Neemt u dan contact op met Kalsbeek via 0592-350000 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wij denken graag met u mee. 

Leaflet 'Desinfectie van Water in de Groenten- en Fruitverwerkende industrie'

Banner-Groenten-fruit

 

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
   

Kalsbeek BV - Nederland

Postadres Postbus 680
  9400 AR ASSEN
   
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.