Afdrukken

Keerklepcontrole

Keerkleppen zijn essentieel in drinkwaterinstallaties. Ze voorkomen terugstroming van (mogelijk) vervuild water in de hoofdleidingen. Tevens voorkomt zij thermische vervuiling. Dat wil zeggen terugstroming van warm naar koud water of andersom. Een juiste werking van de keerkleppen is essentieel voor het beheer van uw installatie en het bewaken van een goede waterkwaliteit.

Regelgeving

In de waterwerkbladen (1.4 G) staat beschreven dat terugstroombeveiligingstoestellen jaarlijks op een goede werking gecontroleerd dienen te worden. Het gaat hierbij om keerkleppen, beluchters, onderbrekers en inlaatcombinaties. De waterleidingbedrijven voeren inspecties uit op de naleving hiervan.

Keerklepcontrole

Kalsbeek voert deze controles voor u uit of begeleidt u wanneer u deze controles zelf uit wilt voeren. De controles worden uitgevoerd conform de beproevingsmethoden zoals deze staan beschreven in de Waterwerkbladen 1.4G . Per keerklep wordt de meest geschikte beproevingsmethode bepaald. Van deze uitgevoerde controle ontvangt u een testrapport. Hiermee kunt u aantonen dat de werking van de terugstroombeveiliging is getest en bent u zeker van een goede invulling van het beheer en onderhoud aan uw installatie.

Er zijn verschillende methodes om keerkleppen te controleren. Afhankelijk van de keerklep wordt de meest geschikte beprovingsmethode bepaald. In de praktijk betekent dit, dat in de meeste gevallen de standaardtest gebruikt wordt. Andere methodes zijn bijvoorbeeld de praktijktest en de overdruktest.

Instructiefilm keerklepcontrole 

 

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.