Afdrukken

Legionella

legionella-menuKalsbeek is gespecialiseerd in Legionellapreventie- en bestrijding. Zij beschikt over uitgebreide kennis van de diverse wet- en regelgevingen op dit gebied. Zij weet hoe deze wetgevingen zich onderling verhouden en wat voor invloed dit heeft op uw proces.

Legionellapreventie

Kalsbeek heeft een team van specialisten op het gebied van Legionella. Het team bestaat uit adviseurs, inspecteurs en monteurs met elk hun eigen specialisatie.

Dit zijn diensten zoals audits, monsternames, keerklepcontroles, reinigingen, risico-inventarisaties, (digitale) beheersplannen en uitvoering van beheersmaatregelen. Tevens kan Kalsbeek u volledig ontzorgen middels het KalsbeekPlus-programma. Kalsbeek denkt met u mee, waardoor u de ruimte heeft om u te richten op uw core-business.

Wetgeving

De zorgplicht geeft aan dat u deugdelijk water aan uw gebruikers en medewerkers beschikbaar dient te stellen. Dit is vastgelegd in het drinkwaterbesluit, arbo-besluit (proceswater) en het WHZBZ (zwembadwater). Los van de zorgplicht zijn er prioritaire instellingen benoemd. Prioritaire instellingen zijn verplicht om een risico-inventarisatie en beheersplan op te laten stellen, monsternames uit te laten voeren en een logboek bij te houden. Kalsbeek geeft u hierin het juiste advies, zodat u aan de gestelde eisen in de wetgeving voldoet en deugdelijk water beschikbaar stelt.

Certificering

Kalsbeek is BRL-6010 gecertificeerd. Dit betekent dat zij door KIWA Nederland is erkend als adviseur waarvan de beheersplannen voldoen aan de wettelijke eisen van het Drinkwaterbesluit. Dit houdt voor u in dat u een kwalitatief goede partner in de arm neemt en waarde mag hechten aan het gegeven advies. Daarbij onderscheidt Kalsbeek zich in positieve zin van andere BRL-6010 gecertificeerde bedrijven. Zij hanteert immers haar unieke inspectiemethode en volledig visuele inspectie van het leidingwerk.

Wat is Legionella?
Legionella Pneumophila is een bacterie die de veteranenziekte veroorzaakt. De ziekte kan ontstaan wanneer men de bacterie inademt, bijvoorbeeld tijdens het douchen. Jaarlijks lopen er zo'n 800 mensen per jaar in Nederland een Legionellabesmetting op. Hiervan overlijden er enkele tientallen.

Informatiefilm Veteranenziekte 


Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.