Afdrukken

Lucht

lucht-menuEen goed bedrijfsbeleid is erop gericht problemen te voorkomen, te beperken en wanneer nodig te beheersen. Dat spreekt voor zich. Vooral wanneer het gaat om de gezondheid van de werknemers.

De zorgplicht voor een goed werkklimaat is dan ook in de ARBO-wet opgenomen. Een goed werkklimaat kan uitval door ziekteklachten beduidend verminderen. Dit scheelt onnodig leed, verminderde productiviteit en dus geld.

Werkklimaat

Kalsbeek erkent het belang van een gezond werkklimaat en voert in dit kader diverse onderzoeken uit. Zij bepaalt de kwaliteit ervan en geeft adviezen ter verbetering. Een goed werkklimaat bereikt u onder meer door het optimaliseren van de arbeidsomstandigheden en de veiligheid in uw organisatie.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan maatregelen om blootstelling aan gevaarlijke stoffen of geluid te beperken. Maar ook aan een goede luchtbehandeling voor een aangename werktemperatuur, juiste luchtvochtigheid en/of CO2-niveau op kantoor. Of het beperken van persoonlijke blootstelling aan (fijn)stof en/of micro-organismen.

Kalsbeek voert degelijk onderzoek uit en geeft onafhankelijk advies op alle specialistische gebieden.

Hierdoor bent u in staat om een gezond werkklimaat aan uw medewerkers te bieden. U profiteert van de voordelen: gezonde, gemotiveerde en productieve medewerkers.

Arbeidshygiënisten

Kalsbeek heeft geregistreerde arbeidshygiënisten in dienst die als kerndeskundige gecertificeerd zijn om de (verdiepingen van) Risico Inventarisatie & Evaluatie te toetsen. Dit betekent dat u binnen Kalsbeek alle expertise aantreft voor al uw ARBO-gerelateerde zaken. Meer hierover leest u onder ARBO & Veiligheid.

Een ideaal werkklimaat is voor iedereen anders. Toch zijn er richtlijnen waarbij het overgrote deel van de mensen geen klachten heeft. Voor zittend werk geldt, afhankelijk van de buitentemperatuur, een optimale temperatuur van 20 tot 26°C. De ideale relatieve luchtvochtigheid hangt rond de 50%. Daarnaast is het belangrijk dat de lucht regelmatig wordt ververst door middel van een goede ventilatie.

gebouwgebouw_fabriek

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.