Afdrukken

Waterbehandeling

Kalsbeek adviseert over de aanleg, het beheer en onderhoud van drinkwaterinstallaties. Tevens levert zij waterbehandelingsapparatuur, chemicaliën en complete systemen om de waterkwaliteit te optimaliseren. 

Desinfectie

Middels desinfectie worden (micro)biologische verontreinigingen in systemen verwijderd. Afhankelijk van de toepassing en de kwaliteitseisen kunnen verschillende technieken toegepast worden, zoals:

ECAPRO

Uit slechts water en keukenzout worden, met behulp van Anodische Oxidatie, desinfectanten aangemaakt. Deze desinfectanten hebben een sterk kiemdodend vermogen, waardoor zij op een effectieve manier Legionella en andere micro-organismen in de gehele waterinstallatie bestrijden. De Ecapro is in april 2012 goedgekeurd door het Ctgb (nr. 13661).

Ultrafiltratie (UF)

Een zeer fijn filter verwijdert stoffen tot 0,2 µm uit het drinkwater (dus ook bacteriën zoals Legionella).

Ultraviolet licht (UV)

Ultraviolette straling inactiveert micro-organismen. Het licht is onzichtbaar voor het menselijk oog, maar is wel in staat om het DNA van micro-organismen aan te tasten. Deze sterven hierdoor af en vormen geen risico meer.

Chemicaliën

Door de inzet van biocides en biodisperganten worden biologische verontreinigingen voorkomen of terug gedrongen. Afhankelijk van de installatie en gebruik van het watersysteem zijn diverse producten beschikbaar, zoals Hadex.

Het onbemand gaan van platforms of het verkleinen van de bemanning op platforms heeft direct gevolgen voor de water- en luchtkwaliteit. 

boilers

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.