Afdrukken

Persbericht

T@pper maakt Legionellebeheersmaatregelen leuk en eenvoudig

Tynaarlo 28 mei 2013 - Gemak voor de gebruiker die is belast met de uitvoer van Legionella beheersmaatregelen. Dat is wat deze digitale oplossing voor Legionellapreventie uniek maakt en wat Kalsbeek heeft geinspireerd. Gebruiksgemak, eenvoud en een praktische benadering zijn de centrale uitgangspunten geweest tijdens de ontwikkeling van T@pper.

Intuitief, eenvoudig en leuk

T@pper is dé digitale oplossing voor Legionellapreventie. Middels iedere willekeurige smartphone, tablet of PC heeft de gebruiker via het internet toegang tot zijn persoonlijke acties. Arjen Kempen, algemeen directeur van Kalsbeek BV legt uit dat de gebruiker alleen die acties ziet waar hij verantwoordelijk voor is. "Dit kan bijvoorbeeld een spoelactie, het temperaturen van een tappunt, monstername of een keerklepcontrole zijn", aldus Arjen.

De eenvoud van het systeem zorgt ervoor dat iedereen in staat is om beheersmaatregelen uit te voeren. "Er zijn geen moeilijke logboeken meer om in te vullen en er bestaat geen onduidelijkheid meer over de tappunten die gespoeld dienen te worden. Dit heeft als positief effect dat beheersmaatregelen beter uitgevoerd worden, wat de kwaliteit van het water ten goede komt", verzekerd Arjen Kempen. "In de praktijk zien we bijvoorbeeld dat veranderd gebruik van een bepaalde ruimte (zoals leegstand) er niet automatisch toe leidt dat deze ruimte wordt opgenomen in het spoelregime. In T@pper hebben we een functionaliteit ingebouwd waardoor er in een dergelijke situatie bewust gespoeld gaat worden."

Naast de voordelen voor de gebruiker heeft het management door middel van T@pper altijd een actueel overzicht van de status van de Legionellapreventie. Hiermee heeft zij een tool in handen waardoor zij in staat wordt gesteld om pro-actief ta handelen en de juiste acties kan ondernemen op onregelmatigheden.

Casus Woonzorg Nederland

De vele en grote complexen van Woonzorg Nederland (een landelijke corporatie voor seniorenhuisvesting) maakt het moeilijk om overzicht te creëren en te houden. Kalsbeek voert daarom al met regelmaat audits voor Woonzorg Nederland uit. Hiernaast gaf Woonzorg Nederland aan het belangrijk te vinden dat de gebruiker geprikkeld wordt om beheersmaatregelen uit te voeren. "Deze gedachtegang sloot naadloos aan bij onze ideeën ten aanzien van digitaal Legionellabeheer", vertelt Arjen. "Vandaar dat wij Woonzorg Nederland hebben gevraagd het systeem uitgebreid te testen."

Dennis de Haas. Projectmanager Legionella bij Woonzorg Nederland geeft aan dat de eerste reacties positief zijn, zowel vanuit het oogpunt van de gebruiker als het management. "Gebruikers zijn enthousiast over de prettige manier waarop het systeem werkt. Het is zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk. Managers zijn blij om een systeem te hebben waarmee ze straks meer de regie in handen krijgen en het overzicht verkregen kan worden."

Verbetering van beheer

Deze digitale oplossing is zeer interessant voor instellingen en bedrijven die preventieve maatregelen dienen te nemen ten aanzien van Legionella. Door gebruik te maken van T@pper zullen zij merken dat beheersmaatregelen beter en consequenter uitgevoerd worden. Dit kan vervolgens leiden tot minder Legionella besmettingen en dus tot een vermindering van de kosten voor het reinigen en desinfecteren van drinkwaterleidingen.    

********************************************************

Noot voor de redactie:

Nadere informatie is verkrijgbaar bij:

Ronja Lensing - Marketing Medewerker Kalsbeek BV

Koopmansweg 2, 9482 WC Tynaarlo

0592 - 35 00 00

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

baby kleinhand smartphone kleiniStock 000020168913MediumTpper logo CMYK

        

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.