Afdrukken

Endoscopie

Luchtbehandelingsystemen bestaan uit veel onderdelen en een stelsel van kanalen. Door het intensieve gebruik van deze kanalen kan er na verloop van tijd vervuiling optreden. Dit heeft nadelige invloed op de (microbiologische) luchtkwaliteit in een gebouw.

Endoscopisch onderzoek

Door middel van endoscopisch onderzoek wordt in beeld gebracht of, en in welke mate een kanaal aan de binnenzijde vervuild is. Deze beelden worden geanalyseerd om de mate van vervuiling en de aard van de vervuiling te bepalen. Eventueel worden er aanvullende stofmonsters genomen of laagdiktemetingen verricht. Veel voorkomend is vervuiling met stof, isolatiemateriaal, vezelmateriaal of vet.

Op basis van de gegevens ontvangt u een deskundig advies omtrent de noodzaak van een eventuele reiniging. De film- en foto-opnamen die tijdens het endoscopisch onderzoek zijn gemaakt worden geïntegreerd in de rapportage. Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld van de problematiek.

Indien interne vervuiling van kanalen in schachten geïnspecteerd moeten worden is een endoscoop vaak de enige oplossing. Hierbij leveren digitale foto's het bewijs.

Foto's van een luchtkanaal

voor_reiniging

 

na_reiniging

 Luchtkanaal met vervuiling

Hetzelfde luchtkanaal na reinging

Deel dit artikel via:

Kalsbeek BV - Nederland
Tynaarlo

Adres Koopmansweg 2
  9482 WC Tynaarlo
   
Telefoon +31 (0) 592 35 00 00
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.