Klacht of tip doorgeven

Dienstverlening en klantgerichtheid staan bij Kalsbeek hoog in het vaandel. Wij willen onze dienstverlening continue blijven verbeteren. Het is daarvoor belangrijk om te weten wat uw ervaringen zijn met Kalsbeek. Heeft u een klacht of een tip? Geef dit aan ons door, zodat wij onze klanten in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn.

Klacht indienen

Het spijt ons wanneer u ontevreden bent over een door ons geleverde dienst; of wanneer u een slechte ervaring heeft gehad met één van onze medewerkers. Graag willen wij voorkomen dat dit nogmaals gebeurt. Kalsbeek beschikt hiervoor over een klachtenprocedure. U kunt het klachtenformulier hieronder invullen en aan ons versturen.

Wij bevestigen zo snel mogelijk dat uw klacht ontvangen is. Daarbij geven wij ook aan wanneer wij uw klacht af zullen handelen. Wanneer we deze termijn niet halen, geven wij dit aan u door (inclusief de reden en de nieuwe afhandelingstermijn). Wanneer uw klacht door ons is verwerkt, geven wij aan u door hoe wij dit hebben gedaan. U wordt hierbij gevraagd of uw klacht naar tevredenheid is afgehandeld.

Tip of compliment geven

Uiteraard willen wij ook graag van u horen hoe u denkt dat iets beter kan. Of dat u ergens erg tevreden mee bent, zodat we weten dat we op de goede weg zitten. Met het formulier ‘Tip of compliment’ kunt u dit aan ons doorgeven.