Waterkwaliteit voor industriële toepassingen!

In de (voeding)industrie speelt water een belangrijke rol. Water wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. Het water kan bijvoorbeeld als ingrediënt worden gebruikt, in het productieproces of bijvoorbeeld in watervoerende systemen. Elk van deze toepassingen vereist een specifieke waterkwaliteit.

Waterkwaliteit in de (voedings)industrie

Vaak wordt hiervoor leidingwater of bronwater gebruikt, maar de waterkwaliteit hiervan is meestal niet direct geschikt voor de gewenste toepassing. Het water is bijvoorbeeld te hard of bevat te veel ijzer, mineralen en micro-organismen (w.o. Legionella en andere bacteriën).

Voorbehandeling

Voornoemde stoffen kunnen een negatieve invloed hebben op waterveiligheid, de bedrijfs- en procesvoeringen. Ontharding, eventueel in combinatie met een omgekeerde osmose installatie, wordt daarom aanbevolen als voorbehandeling. In sommige gevallen is ook ontijzering nodig. Voor de bestrijding van micro-organismen wordt een (chemische en/of apparatieve) desinfectie toegepast.

Ervaring is alles

Kalsbeek heeft jarenlange en aantoonbare expertise op het gebied van totale ontzorging ten aanzien van watermanagement vraagstukken (van drinkwater tot proceswater) in de industrie. Daarbij streeft Kalsbeek altijd naar verbetering van prestaties. Na een grondige inventarisatie en analyse van uw waterinstallaties en waterhuishouding kunnen wij u een maatwerk oplossing aanbieden voor uw water-gerelateerde probleem.

Analyse

Na analyse van uw waterinstallatie, brengen wij een advies uit welke wordt vertaald naar een passende en gespecificeerde aanbieding van onze diensten (bemonstering, analyse, reiniging, service) en installatie/operationele oplevering van producten (apparatuur en chemie) op gebied van waterbehandeling en -conditionering.

Bedrijven die u voor gingen

We mogen voor veel leuke bedrijven werken en dat doen we vol passie en plezier. Hier ziet u een paar van onze referenties.