S@nsor

Handmatige beheersmaatregelen zijn voortaan verleden tijd. Maak kennis met S@nsor, de uitgekiende temperatuursensor. Naast de temperatuur, wordt ook de doorstroming in uw leidingen gemeten. Zo voorkomt u onnodige waterverspilling en bent u 24/7 volledig in controle over uw legionellabeheer. Draadloos, duurzaam en efficiënt.

Slim legionellabeheer begint met S@nsor.

… Hoe het werkt …

…Eenvoudige implementatie. Een belangrijk onderdeel van legionellapreventie is het periodiek uitvoeren van temperatuurmetingen. Met de innovatieve legionellapreventiesensor S@nsor zijn handmatige metingen niet meer nodig.

Levering

De S@nsor wordt geleverd met de digitale legionellabeheertool T@pper. De slimme, efficiënte totaaloplossing is overal inzetbaar, en bij uitstek geschikt voor grote gebouwen of terreinen, moeilijk bereikbare en weinig gebruikte tappunten.

De S@nsor meet de temperatuur en doorstroming conform de gewenste frequentie zoals vastgelegd in uw beheersplan, de resultaten daarvan worden vervolgens direct én automatisch geregistreerd in T@pper. Blijft de doorstroming achter voor een veilig gebruik? Dan genereert T@pper automatisch een spoelactie.

Zo krijgt u meer inzicht, zijn er minder legionellabesmettingen en hoeft u minder te spoelen. Ultieme kwaliteitsbeheersing en controle voor een concurrerende prijs. Wat wilt u nog meer?

Minimale investering

Maximale controle.

In combinatie met T@pper kunt u in no time aan uw beheersmaatregelen voldoen. De prijs van de S@nsor bedraagt € 100 per stuk (excl. btw). Dat is snel terugverdiend. Toch?

De voordelen

✓ Meet watertemperatuur & tappuntgebruik

✓ Optimale uitvoerzekerheid van beheersmaatregelen

✓ Altijd een exacte temperatuurbepaling*

✓ Realtime data- & taakverwerking met T@pper

✓ Water-, energie- & kostenbesparend

✓ Hiermee voldoet u eenvoudig aan wet- & regelgeving

 

*Uiterst precieze watertemperatuurbepaling,

met een maximale afwijking van ± 0,2°C

T@pper

Volledige automatisering van uw beheersmaatregelen.

De slimme, draadloze sensoroplossing biedt in combinatie met T@pper dé totaaloplossing voor legionellapreventie. Daarmee voldoet u meteen aan de geldende wet- en regelgeving, en krijgt u eenvoudig meer en actueel inzicht in uw drinkwaterinstallatie.

LoRa embedded

De perfecte connectiviteitsoplossing

S@nsor maakt gebruik van een draadloos LoRa-netwerk. De door S@nsor verzamelde gegevens van de geplande taken worden automatisch (versleuteld) verstuurd naar bijgeleverde LoRa-gateway, waarna de data wordt ontsloten naar uw eigen T@pper-omgeving. Het LoRa-netwerk opereert volledig zelfstandig en gescheiden, waardoor er geen interventie met uw andere netwerken, apparaten en systemen plaatsvindt. Daarmee is de privacy van uw (klant)gegevens tevens 100% gewaarborgd.

✓ Overal inzetbaar

✓ Uitstekend bereik

✓ Minimaal energie- & dataverbruik

✓ Maximale veiligheid & connectiviteit

✓ Landelijke dekking

 

Creëer uw eigen, alles-in-één legionellabeheersysteem. Met S@nsor.

Aan de slag

Optimaal Legionellabeheer

Kalsbeek is specialist op het gebied van waterbehandeling, legionella en VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Wilt u samen met ons aan de slag met een duurzaam, effectief en kwalitatief legionellabeheer?

Zo gaat u van start

1.
Inventariserend gesprek

2.
Op basis van een risicoanalyse en/of naar wens wordt het aantal sensoren bepaald

3.
T@pper wordt ingericht met locaties, tappunten, gebruikers, rollen & rechten

4.
De slimme sensoren worden gekalibreerd en conform afspraak bevestigd

5.
U kunt direct beginnen

Specificaties

Verbinding:              LoRa (via eigen Kalsbeek gateway)

Meetfrequentie:       2 x per uur, naar wens aan te passen

Zendfrequentie:       1 x per uur, naar wens aan te passen

Leidingdiameter:     Overal toepasbaar

Leidingmateriaal:    Overal toepasbaar

Kalibratie:                 Elke 3 jaar

Batterijduur:             3 – 5 jaar, vervanging i.c.m. kalibratie

S@nsor dient elke drie jaar conform ISSO-publicatie 55.1 te worden gekalibreerd; een uitstekend moment om ook de batterij te vervangen. In combinatie met T@pper heeft u het beheerproces volledig geborgd en is controle op de uitvoering van de beheerstaken – middels tijdige signaleringsmeldingen en automatische taakverwerking – voortaan kinderspel.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Mail onsBel ons

Download hier onze documenten:

Download Brochure

Bedrijven die u voor gingen

We mogen voor veel leuke bedrijven werken en dat doen we vol passie en plezier. Hier ziet u een paar van onze referenties.